Amal Abbass-Saal

Hoe het begon

Amal is medeoprichter van Stichting Inspiratie-Inc, en is een ervaren conceptontwikkelaar op het gebied van sociale innovaties, community art en creatieve therapie.

Ze is zeer ervaren op het gebied van netwerken, strategie, individuele intervisie en leidinggeven aan divers samengestelde teams. Een sociaal ondernemer met extra passie en gedrevenheid voor duurzaamheid, inclusie en talentontwikkeling voor kinderen, jongeren en hun families.

Opgegroeid in een multicultureel gezin in Duitsland ervoer Amal als kind al hoe dit spanning in je identiteit teweeg brengt. ‘Ik paste niet zo netjes in één box en dan heb je mensen nodig die bruggen slaan.’ Dit is Amal later zelf gaan doen met de verschillende projecten vanuit Stichting Inspiratie Inc.

Werkzaam als familietherapeut kwam Amal erachter dat zowel kinderen als volwassenen zich vaak erg eenzaam voelen, vooral als nieuwkomer in een vreemd land. En ook hier spreekt Amal uit eigen ervaring. Ze studeerde in Engeland en woonde in Gambia, en kwam daarna naar Nederland. Ondanks dat ze hoogopgeleid was kon ze niet beginnen met werken. Doordat ze regelmatig als asielzoeker werd aangesproken, en vaak op onprettige wijze, besloot ze om naar het dichtstbijzijnde asielzoekerscentrum te gaan en zich te verbinden met deze doelgroep.

De belangrijkste bijdrage van Amal aan de stad Almere is die van het verbinden van mensen. Mensen met verschillende achtergronden in taal, cultuur en geloof, maar ook met verschillende kwetsbaarheden. Amal: ‘Elk individu verschilt wezenlijk. Daarom kijken we per individu wat de meest vatbare volgende stap is. Wat vinden mensen zelf belangrijk? Waar worden ze gelukkig van? Wat geeft zin aan hun leven? Dit proberen we samen te ontdekken.’

Amal is door de Universal Peace Federation benoemd tot Ambassador For Peace voor haar zoektocht naar de overeenkomsten tussen culturen die samenleven mogelijk maken.

Visiting Address

Odeonstraat 580
1325 AL Almere Stad
Telephone: +31 36 5258775

IBAN NL 58 RABO 0128990678
Chamber of Commerce nr. 50226428
RSIN nr: 8226.21.502
VAT nr. 822621502

Sign up for newsletter

Affiliated with

ANBI logo