Ik werk al jaren met kunst en mensen en zet me voornamelijk in om dit ook voor kinderen en jongeren toegankelijk te krijgen; vooral voor degenen waarvoor dit misschien minder vanzelfsprekend is. Ik ben vader van ten minste 3 kinderen.
Mijn persoonlijke voorkeur is het werken in hout, vooral met hout met een eigen verhaal. Door oude rottende stukken te gebruiken, of juist de wortels en opvallende nerven kan ik mijn eigen vormgeving combineren met wat de natuur al heeft gemaakt. Dit is een spannend en creatief proces waar ik van geniet.
Verder werk ik ook met andere materialen, bouw met zandzakken, en doe grafisch ontwerp. Ik ben landelijk coördinator voor Stichting de Vrolijkheid en adviseur voor Stichting Inspiratie-Inc.
Voor foto’s van mijn werk kijk op mijn Facebook.
Ik ben geboren in Dakar, Senegal. Ik behoor tot deGriotten, meesters van de oral tradities, die hun verhalen op muziek vertellen. Muziek zit ale het ware in mijn bloed, en muziek is het hart van onze cultuur. Op 12-jarige leeftijd ben ik begonnen met het leren bespelen van onze traditionele muziekinstrumenten zoals de Djembe, Sabar en Doundoun. Ik werd een veel gevraagd artiest voor trouw- en naamceremonies en andere feesten.
Elke week ondersteunde ik ook samen met mijn groep Le n’gomez de dans en muziek evenementen van de plaatselijke gehandicapten opvang. In de loop der jaren heb ik een eigen stijl ontwikkeld en schrijf ik mijn eigen nummers, waarvan de clips op de locale Senegalees televisie worden uitgezonden.
Nu woon ik in Almere en wil ik graag mijn passie voor muziek en dans aan jullie overbrengen.
Kunstenares Johanna Braunlich is werkzaam in drie verschillende disciplines: keramiek, schilderen en tekenen. Ze is in 2006 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, en in haar atellierruimte in het gebouw de Hulk in Almere Haven creëert ze handgedraaid porselein, reducerend gebrand met zelfgemengde glazuren. Ook maakt ze in opdracht grote keramieken kunstwerken en sculpturen voor openbare ruimtes.
Sinds 2015 werkt Johanna met veel inzet en liefde als keramiek docent bij Stichting Inspiratie-Inc, waar ze elke vrijdag in BuurT-Thuis Jan Steen les geeft aan iedereen, die zich verder wil bekwamen.
"Vanaf mijn 4e levensjaar altijd zelf in de weer met lapjes, draadjes, kleur en textuur. Mijn onontkoombare passie kreeg er met het vilten een ongekend scala nieuwe mogelijkheden bij: vilt verbindt, heelt en verwondert…
Mijn onuitputtelijke bronnen van inspiratie zijn de ornamentiek in de natuur met haar grootsheid en detail en die door mensenhanden in culturen is vormgegeven."
Bertina heeft in 1988 een kunstopleiding textiel afgerond aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In 1987 is ze gestart met Maatschap Teatral, gericht op textiele vormgeving in de breedste zin van het woord. Van kamerscherm tot bedrijfskleding, van bruidsjurk tot theaterkleding, van weefsels tot zeefdruk. Bertina begon haar werk bij Stichting Inspiratie-Inc met het coördineren van een aantal indrukwekkende community art mozaïeken in het asielzoekerscentrum Almere, en heeft een adviserende functie. Ook ondersteunt zij het ontwerpen en de technische fijnheid van de theatrale kinder- en steltenloperkleding voor Stichting Inspiratie-Inc. http://www.teatral.nl/
Ik heb computer grafiek design gestudeerd aan de Computer Academie “Step” in Oekraïne. Voor mijn werk als 3D-designer heb ik gewerkt voor een computergame ontwerpbureau en voor een interieurontwerper.
Van 1993 tot 1996 studeerde ik aan de Universiteit van Geesteswetenschappen voor art marketeer. Het is altijd weer leuk om iets moois te maken wat anderen waarderen, zoals de flyers en grafische documenten van Inspiratie-Inc. Goede feedback over mijn werk maakt me blij.
Ik ben van origine Surinaams Hindoestaanse, en mijn interesse voor de Indiase cultuur heeft me ertoe gebracht om Indiase dans en yoga te studeren.
Odissi, de klassieke Indiase tempeldans heb ik voor een deel in India geleerd en ik beoefen deze dans nu 25 jaar. Ik treed solo op en met mijn cursisten.
Ik vind het leuk om mijn kunst met eetbare materialen zichtbaar te maken en ik geniet van nieuwe uitdagingen, zoals het project “Dineren met Status”, dat ik in samenwerking met Sandra Manintveld ontwikkeld heb in de afgelopen jaren.
Ik ben Mona. In Akwaaba werk ik als vrijwilliger.
Ik ben kapster en ik wil graag ervaring opdoen met de Nederlandse haarstijlen. Ik heb ook aan de lenteboom en de sneeuwkoningin gewerkt, samen met andere deelnemers.
Theatermaker
Mijn doel bij het maken van artistieke projecten is het zoeken naar de verbanden en verschillen tussen de mensen die deelnemen en het onderwerp dat we samen ontdekken. In mijn werk benadruk ik graag onze overeenkomsten en de bijzonderheden van onze verschillen. Als gemeenschapskunstenaar laat ik me uitdagen en inspireren door alles wat een diverse groep mensen ter discussie kan brengen. Ik probeer altijd alles visueel zo breed mogelijk weer te geven en geniet ervan om visuele, culturele en gebruikelijke verwijzingen uit alle hoeken van de wereld naar voren te brengen. Fundamenteel voor mijn manier van creëren is om van binnenuit te werken en mensen aan te moedigen zich vrij te uiten. In voorbereiding op een productie neem ik de tijd om samen met mijn groep op meerdere lagen te werken. Als we één onderwerp behandelen, bekijken we het samen vanuit een artistiek, psychologisch en cultureel perspectief. Ik gebruik vaak methoden van verhalen vertellen, poppenspel, beweging en creatieve expressie om met elkaar te communiceren. We leiden elkaar allemaal naar nieuwe ontdekkingen en inzichten en dit zorgt over het algemeen voor een visueel en sensueel boeiende theaterproductie.
Door mijn opleiding tot kunsthistoricus en in het recentere verleden als theaterregisseur, heb ik in veel verschillende instellingen kunnen werken en ben ik met een brede dwarsdoorsnede van de samenleving in aanraking gekomen. Ik blijf gefascineerd door mensen en zoek naar manieren om contact te maken tussen ogenschijnlijk verschillende groepen. Dit vormt vaak een belangrijk kenmerk van mijn werk.
In mijn carrière heb ik het geluk gehad om samen te werken met het Tropenmuseum, Het huis van Aristoteles, Stichting De Vrolijkheid, Museum de Paviljoens en natuurlijk met Inspiratie-Inc.
Ik werk al jaren met allerlei technieken voor het kleuren van stoffen: batikken, tie-dye en andere tradities uit mijn geboorteland Gambia. Ik vind het geweldig om deze technieken over te dragen aan kinderen en jongeren in Nederland en daarbij ruimte te maken voor hun eigen toepassingen. Daarnaast maak ik ook graag eigen werk.