BuurT-Tuin Karibu: het begin van een nieuwe stadstuin

Vrijdag 10 en zaterdag 11 maart 2016 organiseert Stichting Inspiratie Inc. in het kader van NL Doet meerdere creatieve workshops.

"Ik werd vandaag blij verrast door het initiatief van enkele kinderen; ondanks de regen maakten zij alvast een eerste grote berg van zwerfvuil die zij in de omgeving van de Odeonstraat hadden verzameld. Ze waren bezorgd om de dieren vooral vanwege de hoeveelheid plastic, sigaretten en andere schadelijke stoffen", Mutende Musonda, vrijwilliger Inspiratie Inc.

Komende vrijdag 10 en zaterdag 11 maart organiseert Stichting Inspiratie Inc. in het kader van NL Doet meerdere creatieve workshops om de buurt op te knappen en een nieuw buurT-Tuin aan te leggen i.s.m. studenten van Aeres Hogeschool, Hogeschool van Amsterdam, ROC Top en de Wereldschool Meergronden. Deze workshops vinden plaats op de Odeonstraat 401 en voor de BuurT-Tuin Akwaaba, Marathonlaan 11, tussen 10:00 en 16:00 uur. De activiteiten zijn buiten en alle buren en andere Almeerders zijn van harte uitgenodigd.

Buiten in de tuin kan het winderig zijn, dus we zetten een windscherm neer. Deelnemers leren over plantensoorten en traditionele Nederlandse heg vlecht technieken. We leggen paden aan, een labyrint en een kruidenspiraal. Een warme lunch wordt vers en in de tuin bereid. Doe mee! en kom vooral in kaplaarzen en een warme jas.

Inspiratie inc is blij met de financiële steun voor activiteiten en de ontwikkeling van ontmoetingsplekken van het Oranjefonds, Kansfonds, Gemeente Almere, Alliantie, VSB fonds, Stichting Doen & Wij Doen Mee.

Oranjefonds, Kansfonds, Gemeente Almere, Alliantie, VSB fonds, Stichting Doen & Wij Doen Mee logo's

Meer in de pers:

BuurT-tuin Akwaaba - meer dan een stuk groen
BuurT-tuin Karibu Green Paradise

Bezoekadres

Stichting Inspiratie-Inc.
Odeonstraat 580
1325 AL Almere Stad
Tel: +31 06 39584516

IBAN NL 58 RABO 0128990678
KVK nummer 50226428
RSIN nummer 822621502

Nieuwsbrief aanmelding

Aangesloten bij

ANBI logo

ISO Certificering

ISO 9001:2015 Certificaat