BuurT-Thuis officieel geopend

HAVEN CENTRUM - Wethouder Ben Scholten opende woensdag 19 maart officieel het BuurT-Thuis Jan Steen aan de Haak 36.

 Meer dan vijftig nationaliteiten en zo’n honderd bezoekers deden woensdag mee aan de activiteiten met Afrikaanse trommels, Indiase dans en Marokkaanse koek. De openingsexpositie gaf kunstenaars en buurtbewoners de kans om hun talent te laten zien in schilderijen, beeldhouwwerken, keramiek en mozaïek en textiele werkvormen. Het BuurT-Thuis Jan Steen, een samenwerkingsverband tussen Kwintes en Stichting Inspiratie Inc is zeven dagen per week open. Het is een ontmoetingsruimte waar persoonlijke ontwikkeling en dagelijkse contacten opbouwen centraal staan. “Wat een geweldige creativiteit”, zo reageerde wethouder Ben Scholten na het bezoek. “Creativiteit en kunst als middel om mensen, ongeacht leeftijd en achtergronden, met elkaar in contact te brengen.”

Stichting Inspiratie-inc en Kwintes werken samen aan cultuur, community art en integratie: een plek waar iedereen welkom is.

De Stichting Inspiratie Inc is opgericht door de Nederlandse Sandra Manintveld en de Duits-Soedanese Amal Abbass-Saal. Samen besloten zij dat het hoog tijd werd dat er in Nederland een actieve focus zou komen te liggen op ‘inclusie’. Achtergestelde groepen worden bij de samenleving betrokken door de maatschappij. De projecten van Inspiratie Inc verbinden professionele docenten zoals kunstenaars, ervaren academici en koks met vluchtelingen, migranten, cliënten van Kwintes, stagiairs en buurtbewoners.

Artikel: Almere Deze Week, 26 maart 2014
Artikel: Kwintes, 25 maart 2014

Bezoekadres

Stichting Inspiratie-Inc.
Odeonstraat 580
1325 AL Almere Stad
Tel: +31 06 39584516

IBAN NL 58 RABO 0128990678
KVK nummer 50226428
RSIN nummer 822621502

Nieuwsbrief aanmelding

Aangesloten bij

ANBI logo

ISO Certificering

ISO 9001:2015 Certificaat