community home Akwaaba

The transcultural child & family center BuurT-Thuis Akwaaba is open daily from 10 am to 4 pm and outside these opening hours on appointment.

Estafette laan 17, Almere Tussen de Vaart

See the welcome document (in Dutch)

Location

Hier Engelse tekst - BuurT-Thuis Akwaaba grenst aan een openbaar stuk gemeentegrond, een relatief klein ruig en wild stukje bos dat toegankelijk is voor iedereen, met dichtbij ook het 'Bos van de Onverzettelijken'. Het gebouw wordt gedeeld met het Taalcentrum Almere (waar kinderen van het asielzoekerscentrum Nederlandse taalles krijgen) en grenst ook aan een gezamenlijk schoolplein. Aan de overkant van het schoolplein staat aan de ene kant het gebouw van de Aventurijn en aan de andere kant de Olivijn. De schoolgebouwen, inclusief BuurT-Thuis Akwaaba, zijn de buren van het azc.

De openbare gemeentegrond voelt veilig en geborgen aan, doordat het tussen het gebouw en het bos ligt ingesloten. Het pad wordt veel gebruikt als looproute van bewoners van azc Almere, omdat het de kortste weg is naar een veel gebruikt fietspad. Voor het gebruik van deze omliggende grond heeft Inspiratie Inc. een overeenkomst (zelfbeheer contract) afgesloten met gemeente Almere, waardoor het mogelijk is om hier een gezamenlijke tuin/ontmoetingsplaats aan te leggen. Voor alle betrokken partijen is het aanleggen van een gemeenschappelijke buurtontmoetingsplek waardevol; een natuur-speel-plein voor alle leeftijden.

Marathonlaan 11 in Almere Tussen de Vaarten

Dat ligt vlak achter het AZC en naast de school de Aventurijn. Vanaf de parkeerplaats gezien, ziet u aan uw linkerhand de Aventurijn en aan de rechterkant van het schoolplein een laag gebouw, de taalschool. U neemt het voetpad rechts achterlangs het taalschoolgebouw, de ingang van Akwaaba bevindt zich aan de achterkant.

Heeft u vragen?

Bel ons dan op ons algemene nummer: 036 5258775 of email ons:

BuurT-Thuis Akwaaba is de hoofdlocatie en het hart van Inspiratie Inc.

Akwaaba is zeven dagen per week geopend, doorgaans van 9:00 tot 17:00 uur.

U kunt altijd vrij binnenlopen.

Elke dag is hier wel iets te doen: taallessen, muziekworkshops, speciale kinderactiviteiten, vrouwenactiviteiten e ouder-kind activiteiten, kookworkshops, theaterworkshops voor jongeren, een naaiatelier, te veel om op te noemen! Veel van de interculturele feesten worden ook hier gehouden, in de locatie zelf en op het terrein om het gebouw heen is ruimte voor vele deelnemers, dus iedereen is altijd van harte uitgenodigd.

Dagelijks wordt er een lunch verzorgd, waaraan u voor een klein bedrag kunt deelnemen. De gerechten houden zoveel mogelijk rekening met leef- en voedingsregels uit allerlei culturen en daarom zijn er bijvoorbeeld altijd halal, vegetarische en veganistische gerechten bij. Uiteraard bent u ook van harte welkom om aan te schuiven wanneer u uw eigen eten bij zich heeft!

Natuurlijk kunt u ook gewoon binnenkomen voor een kopje koffie, een praatje, muziek maken of creatief aan de slag.

BuurT-Tuin Akwaaba ligt direct aan het pand en ook hier kunt u wanneer u wilt, lekker aan de slag.

Visiting Address

Odeonstraat 580
1325 AL Almere Stad
Telephone: +31 36 5258775

IBAN NL 58 RABO 0128990678
Chamber of Commerce nr. 50226428
RSIN nr: 8226.21.502
VAT nr. 822621502

Sign up for newsletter

Affiliated with

ANBI logo