Kind & Family Centre:
BuurT-Thuis Akwaaba

Hier Engelse tekst - In 2017 kunnen we met een eenmalige subsidie van de Gemeente Almere een nieuw BuurT-Thuis bouwen.

Op loopafstand van het asielzoekerscentrum in Almere op de Estafettelaan 17 in Tussen de Vaart, Almere (bushalte fbk sportpark).

Het nieuwe Transculturele BuurT-Thuis Akwaaba zal omstreeks december 2017 geopend worden en word gebouwd in samenwerking met Sustainer Homes. Het BuurT-Thuis Akwaaba wordt een transculturele kind- en familiecentrum, dat zich specifiek richt op de ondersteuning van kinderen en hun families. Iedereen is welkom! In samenwerking met Stichting Peuterspeelzaalen & Vitree & enkele andere partners, creëren wij samen een bijzondere plek om te leren, te ontspannen, afleiding te vinden en te spelen. We richten ons niet alleen op kinderen, maar ook op de omgeving van het kind.

Familie, de school en lokale gemeenschap; de samenleving als geheel wordt zoveel mogelijk betrokken om een gezonde(re) leefomgeving te creëren.

Door pedagogische en emotionele zorg te combineren met kunstzinnige, creatieve en educatieve activiteiten hebben we een aanpak ontwikkeld die heel goed blijkt aan te sluiten bij de behoeften.

BuurT-Thuis Akwaaba zal dan weer iedere dag open zijn, inclusief de weekenden, en kinderen kunnen met hun persoonlijk plan zelf aan geformuleerde leerdoelen werken.

Het Kind- en familiecentrum Akwaaba zal op termijn ook cultuursensitieve opvoedondersteuning en naschoolse therapeutische (gezins)behandeling en sandplay therapie trainingen aanbieden en kan op deze manier deskundigheid van ouders en betrokken organisaties bevorderen.

Gemeente Almere, kinderpostzegels, kansfonds logo, kind in AZC checken of logo anders benoemen. Vitre

Visiting Address

Odeonstraat 580
1325 AL Almere Stad
Telephone: +31 36 5258775

IBAN NL 58 RABO 0128990678
Chamber of Commerce nr. 50226428
RSIN nr: 8226.21.502
VAT nr. 822621502

Sign up for newsletter

Affiliated with

ANBI logo