Anders in Gesprek

Anders in Gesprek: “Zijn Almeerse (zelf)organisaties vergeten groepen?”
UITNODIGING 17.00 uur in de Nieuwe Bibliotheek. 

 Avanti organiseert "Anders in Gesprek" op dinsdag 17 september 2013. “Zijn Almeerse (zelf)organisaties vergeten groepen?”

De gemeente denkt sinds vorig jaar niet meer in doelgroepen. Hoe gaat het in Almere sinds (zelf)organisaties geen subsidie meer ontvangen? Deze vraag stelt Stedelijk Platform Diversiteit Avanti centraal bij "Anders in Gesprek" op dinsdag 17 september aanstaande aan het Stadhuisplein 101. Deze bijeenkomst vindt plaats in het nieuwscafé van De Nieuwe Bibliotheek met als thema ‘Voorbij het doelgroepenbeleid’.

Avanti hield eerder deze zomer een enquête over het diversiteitsbeleid en het afgeschafte doelgroepenbeleid. Annette Schautt, kwartiermaker van Avanti: “We willen graag weten of de gemeente haar werk goed doet, nu het doelgroepenbeleid is afgeschaft. Zijn Almeerse zelforganisaties vergeten groepen, of niet?” Voorheen faciliteerde de gemeente via dit doelgroepenbeleid culturele organisaties met subsidies om onder meer verbindingen tussen bewoners in de gemeente tot stand te brengen. Schautt: “De gemeente vindt dat iedereen gelijk is en schafte daarmee het doelgroepenbeleid af. Maar doet de gemeente daarmee recht aan de diversiteit in de stad? Doet ze haar werk goed of zien ze nu mensen over het hoofd? Maken nieuwe initiatieven en groepen kans om gehoord en gewaardeerd te worden?” Beleidsadviseur Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Peter Deenen vertelt namens de gemeente over het beleid en hoe ze nu met groepen omgaan.

Rol van Avanti Daarnaast wil Schautt weten welke rol Avanti kan vervullen ten opzichte van de diversiteitvraagstukken in de stad. “We nodigen organisaties uit om mee te komen praten. We blikken terug op de resultaten van de enquête onder (zelf)organisaties in deze bijeenkomst Anders in Gesprek.” Dit keer vindt deze AiG plaats in de nieuwe bibliotheek op 17 september aanstaande. Bewoners en (zelf)organisaties en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom in het nieuwscafé om 17.00 uur om in gesprek te gaan met andere bewoners, vertegenwoordigers van zelforganisaties en de ambtenaar die over dit onderwerp gaat.

Meepraten?

Aanmelden kan via:
.

Deze Anders in Gesprek duurt tot 19.00 uur.

De nieuwe bibliotheek is gelegen aan het Stadhuisplein 101.

Aanmelden kan ook via: http://www.denieuwebibliotheek.nl/agenda/18232357/17-09-2013-/Debat:-"Anders-in-gesprek".

Avanti -Stedelijk Platform Diversiteit Désirée Boermeester Platformfunctionaris

LET OP! Avanti is vanaf 19 maart t/m de zomer gevestigd op Esplanade 12.
U kunt ons bij voorkeur per email bereiken of op dinsdagen en donderdagen via onze kwartiermanager, Annette Schautt op 06 407 11 787.

Visiting Address

Odeonstraat 580
1325 AL Almere Stad
Telephone: +31 36 5258775

IBAN NL 58 RABO 0128990678
Chamber of Commerce nr. 50226428
RSIN nr: 8226.21.502
VAT nr. 822621502

Sign up for newsletter

Affiliated with

ANBI logo