News not available in English yet.

Ruim 5 jaar geleden zijn Amal Abbass-Saal en Sandra Manintveld  begonnen om duizenden nieuwe en oude Almeerders van alle leeftijden te vragen wat zij nodig hebben om zich echt thuis te voelen in Nederland.

 Zij faciliteerden twee projectjaren en presenteerden de tentoonstellingen:"Thuis, als een spiegel van jezelf“ en “Thuisland” in het voormalige Architectuurcentrum van Almere.

Beide bestuursleden van Stichting Inspiratie Inc. namen daarna het initiatief om de collectieve droom van een werelddorp verder te ontwikkelen. Zij deden dat niet alleen: in samenwerking met Coöperatief Woonfonds Meerwonen o.l.v. Stefan van Uffelen, Denktank Diamondiaal o.l.v. Douwe de Vries, Triodos Bank, Wageningen Universiteit, Universiteit van Amsterdam, Atelier Dutch, en het Kansfonds kwam de nieuwe Wooncoöperatie Diamondiaal tot stand. Wat ooit begon als een droom wordt nu werkelijkheid.

Stefan van Uffelen, bestuurder van Co-operatieve woonfonds Woonmere:

" Eind november 2017 begonnen de eerste werkzaamheden van de bouw van 2200 m2 woonruimte verdeeld over 4 woningen, 3 woongebouwen en een BuurT-Thuis. Op de kavels komen verder twee vijvers, een sloot, een helofytenfiltersysteem en een zijstraat met een parkeerplaats."

De zijstraat heet Bostuin wat verwijst naar de toekomstige Permacultuur Voedselbostuin o.l.v. het BosTuin Coöperatief.

Tom Saal, Director woon co-operatie Diamondiaal:

"Mensen en organisaties kunnen zich hier vanaf de zomer 2018 verder ontplooien in een nieuw en bruisend werelddorp waar iedereen welkom is; een thuisplek in Almere waar gelijkwaardigheid, verbinding en inclusie hoog in het vaandel worden gedragen."

Een klein dorp, gebaseerd op de lessen uit het onderzoek naar wat mensen nodig hebben om zich thuis te voelen in Nederland, een leuke eerste stap van inclusieve gebiedsontwikkeling bottom up.

Diamondiaal

Visiting Address

Odeonstraat 580
1325 AL Almere Stad
Telephone: +31 36 5258775

IBAN NL 58 RABO 0128990678
Chamber of Commerce nr. 50226428
RSIN nr: 8226.21.502
VAT nr. 822621502

Sign up for newsletter

Affiliated with

ANBI logo