Inspiratie Inc. ontwerpt en bouwt ontmoetingsplekken, sculpturen en kunstwerken met behulp van een technologie, die internationaal bekend staat als SuperAdobe.

Inspiratie Inc. ontwerpt en bouwt ontmoetingsplekken, sculpturen en kunstwerken met behulp van een technologie, die internationaal bekend staat als SuperAdobe (geinspireerd op het werk van architect Nader Khalili). Deze techniek maakt gebruik van ronde koepel vormen en wordt gekenmerkt door milieuvriendelijk, ecologisch verantwoord, veelzijdig, en betaalbaar bouwen. Het bouwproces vindt plaats met mensen ipv met machines. Gewone mensen die zelf kunnen bouwen. De bouwwerken zijn veilig en getest op overstromingen, brand en aardbevingen en hebben een uitstekende geluidskwaliteit en thermische isolatie.

Het is een duurzaam concept voor gemeenschappen met mensen uit de hele wereld. Het maakt gebruik van elementaire materialen en het is gebaseerd op gedachten zoals die van Cradle to Cradle.

Deze projecten laten een bijzonder gebouw achter en een gemeenschap die dat zelf heeft gebouwd; prachtig geïntegreerd in duurzame en productieve landschappen. Bezoek ons in het paviljoen BuurT-Thuis Khalili in het Cascadepark in Almere Poort!

Voor iedereen die het gemist heeft; met dank aan:

Binnen de Dijken van Omroep Flevoland. Vanaf 3:22 minuten is de opname te zien over de het bouwen.

Kansfonds en gemeente almere logo terrafino

Our projects

 • community gardens
  sowing & cooking together

  Founded in 2010, Inspiratie Inc focuses on anyone who seeks an active place in society: children, youth, adults and older people, with different backgrounds, culture, faith, gender, .... and/or social status.

  Read more ...

 • AYlan kurdi

  The memory of Aylan Kurdi lives on in the Casdcadepark in Almere Poort, BuurT-Thuis Khalili.

  Read more ...

 • Zandvlakken
  Paviljoen

  Hier Engelse teksten - In het Cascadepark in Almere Poort, BuurT-Thuis Khalili hebben we samen met vrijwilligers, buurtbewoners en mensen van het asielzoekerscentrum een gezamenlijk kunstwerk gebouwd uit gestapelde zandzakken.

  Read more ...

Visiting Address

Odeonstraat 580
1325 AL Almere Stad
Telephone: +31 36 5258775

IBAN NL 58 RABO 0128990678
Chamber of Commerce nr. 50226428
VAT nr. 822621502

Sign up for newsletter

Affiliated with

ANBI logo