BuurT-Tuin Marhaba

BUURT-TUIN MARHABA MIDDENHOF

Gelegen in Almere Haven, deze buurT-Tuin is midden in een kleine achtertuin in het centrum van Almere Haven opgericht.

Het is nu een ontmoetingsplek voor buurt barbecues, met twee picknicktafels om aan te zitten en samen met buurtgenoten te praten of een boek te lezen, terwijl kleine kinderen veilig in de omheinde tuin spelen… een wilgenhut, appelboom, bloemen en vruchtenstruiken waren een bescheiden begin… Inspiratie Inc inspireert de buurtbewoners om in saamhorigheid de tuin te onderhouden, verder te plannen en gebruiken…

Kinderen spelen er en helpen zelfs met planten water geven, en ouders vertellen trots over de buurT-Tuin op Facebook, maar ook winkeleigenaren, zoals de VLA Kadowinkel, helpen met toilet- en andere faciliteiten. Tijdens de wintermaanden ontmoetten de vrijwilligers en buurtbewoners elkaar wekelijks op dinsdag in het buurtcafé, dankzij de samenwerking met Doeners Dreef Zorg.

We hebben 50 workshops met een groep van ongeveer 20 Havenaren en hun vrienden afgerond, waarin we ideeën hebben ontwikkeld over hoe we de tuin verder vorm kunnen geven en in de behoeftes van de buurt kunnen voorzien. Op dit moment is de tuin gevuld met gele bloemen, en de paden zijn duidelijk gevormd en met houtspaanders bedekt. In tegenstelling tot vroeger respecteren hondenbezitters nu deze kleine oase.

We hebben ook besloten om meer planten te introduceren, zoals:


  • Meerjarige bloemenmengsels
  • Aardbeien
  • Herfstasters
  • Frambozen
  • Boskoop Glory druif,
  • Ginko biloba 100 cm stam
  • Vlinderstruik Buddleja
  • Artisjok
  • Smeerwortel

We hebben de hulp ingeroepen van permacultuur ontwerper Irene Mouthaan, en zij heeft meegeholpen aan het ontwerp waarvan de ideeën in de komende lente en zomer worden geïmplementeerd. We hebben ook hard gewerkt aan de tekst en het ontwerp van een houten bord, zodat meer mensen kunnen begrijpen hoe ze zich met onze tuin kunnen verbinden. We hebben 2 sociale café’s bijgewoond, waar we de vertegenwoordigers van de wijkteams in Almere Haven hebben ontmoet, om de samenwerking binnen het gebied van Almere Haven te verdiepen, en we hebben tot een samenwerking met de Meergronden wereldschool besloten.

Verder hebben we aan verscheidene vergaderingen deelgenomen met betrekking tot het permacultuur initiatief Voedselbos Uithof en de partners daarvan, en we hebben het project in Amsterdam gepresenteerd, waar ook is besloten om te gaan samenwerken met BuurT Bankjes om nieuwe lokale partners aan te moedigen. Tevens hopen we de samenwerking met de winkeleigenaren van Almere Haven verder uit te breiden, ter bevordering van de buurtcohesie. We hopen dat ook u onze inspanningen zult ondersteunen om de volgende stap te zetten naar afvalvrije en groene buurten.

Meer in de pers:

http://www.dichtbij.nl/almere/uitgaan-en-vrije-tijd/artikel/4140491/buurt-tuin-de-cirkel-viert-burendag-met-vluchtelingen.aspx

Bezoekadres

Stichting Inspiratie-Inc.
Odeonstraat 580
1325 AL Almere Stad
Tel: +31 06 39584516

IBAN NL 58 RABO 0128990678
KVK nummer 50226428
RSIN nummer 822621502

Nieuwsbrief aanmelding

Aangesloten bij

ANBI logo

ISO Certificering

ISO 9001:2015 Certificaat