Kunst & Natuur Onderwijs

inspirerende workshops

VOOR KINDEREN EN JONGEREN OP EN NA SCHOOL

Inspiratie Inc. biedt creatieve workshops voor kinderen en jongeren door een team van ervaren workshop docenten uit alle culturen. Want de verscheidenheid aan kinderen en mensen met diverse culturele achtergronden en talenten is enorm groot en bij ons krijgt iedereen de kans om zijn/haar talenten in te zetten. Zo brengen we community art projecten net een stapje verder.

Wij werken altijd ten minste met kunstenaarsduo’s of zelfs een heel team om de kinderen een waarlijk authentiek, intercultureel perspectief te kunnen bieden en om internationale communicatiestijlen te bevorderen. Verras uw leerlingen met verhalen, recepten, patronen, geuren, kleuren en inspiratie uit de hele wereld uit de eerste hand. Al hun zintuigen worden geprikkeld in deze elementaire, culinaire en spectaculaire reis door verschillende werelddelen.

OVERLEVINGSKUNST

OVERLEVINGSKUNST

Om te overleven, heb je vuur nodig. Dat maken we in tonnen buiten. Want als je vuur hebt, kun je Algerijnse platte broodjes bakken, je eigen, verse groenten, kebab of hamburger op grillen en ondertussen je eigen tapenade of ketchup stampen op je eigen ritme... en ook nog zelf opeten!
ZAND EROVER

ZAND EROVER

Hoe maak je die prachtige, Indiase mandala’s zelf? En wat betekenen ze? Complexe geometrische vormen in de mooiste kleuren van natuurlijk materiaal. De kinderen en jongeren leren over de vor¬men, de kleuren en de technieken. Ze ontwerpen zelf als onderdeel van een team. Deze work¬shop doen we buiten en als het weer tegenzit, dan kan het in een aula of een sporthal.
LIEVELINGSZEEP

LIEVELINGSZEEP

Kinderen leren om kunstzinnige Aloë Vera of Shea butter zeepjes te maken met verschillende, bijzondere kleuren, geuren en vormen. Deze zeepjes zijn leuk op zichzelf, maar kunnen ook worden verwerkt tot een indrukwekkende zeepketting.
LICHAAMSTAAL

LICHAAMSTAAL

Teveel aan je hoofd en geen rust als kind? We leven nu eenmaal in een tijd waar kinderen het ook druk hebben en al jong moeten presteren. Kinderyoga zorgt ervoor dat kinderen ontdekken hoe ze hun lichaam en geest in balans kunnen houden, zodat ze steviger in hun schoenen komen te staan.
EETBARE NATUUR

EETBARE NATUUR

Vlierbloesems bloeien in mei in de parken en plantsoenen van Almere. Ze verspreiden een heerlijke, zoete geur. Kinderen kunnen er gemakkelijk zelf heerlijke limonadesiroop mee maken, bewaard in doorzichtige flessen met een mooie bloem erin of erop. Of een geneeskrachtige bloementhee tegen opkomende griepjes en snottebellen.
WIBBEL WOBBEL

WIBBEL WOBBEL

Geen plumpudding, maar een kunstpudding met prachtig uitziende bloemen en insecten. Kinderen leren een gezamenlijk, prachtig en vooral grappig kunstwerk te maken dat ‘wibbelt en wobbelt’.
SCHADUW VERHALEN

SCHADUW VERHALEN

Welkom in de wereld van schaduwkunst, werkelijkheid en fantasie! Kinderen en jongeren maken eigen poppen en gebruiken allerlei objecten om schaduwen te werpen. Geinspireerd op wajangpoppen uit IndonesIë en bijvoorbeeld de skyline van beroemde steden, kunnen kinderen en jongeren prachtige verhalen vertellen en beleven. Natuurlijk over herkenbare onderwerpen als vriendschap en familie met alle bijbehorende emoties!
OVERLEVERINGSKUNST

OVERLEVERINGSKUNST

Kleur je eigen kleding, tas of een grote muurcollage van textiel voor je school! In deze workshop leren kinderen textiel verven, met zgn. Tie en Dye techniek, en vormen met traditionele patronen uit Gambia. Uiteraard is er ook ruimte voor eigen ontwerpen! Ook met de traditionele batiktechnieken kun je prachtige kleurrijke patronen maken.
BINNEN BUITEN BAND

BINNEN BUITEN BAND

Met oud papier kun je vouwen, kleuren en tekenen en je kunt er natuurlijk op schrijven. Dat je er ook andere voorwerpen mee kunt maken die tot de verbeelding spreken laten we zien en ervaren. De technieken zijn eenvoudig, de resultaten altijd opmerkelijk
ONTMOETINGSKUNST

ONTMOETINGSKUNST

Zo lang als er kinderen met poppen spelen, speelden zij hun eigen verhalen na om die te verwerken. In elke cultuur. Dat kan in deze workshop ook met zelfgemaakte handpoppen of grotere poppen, geïnspireerd op poppen uit allerlei delen van de wereld. Ook gevaarlijke beesten of stoere heldenpoppen behoren tot de mogelijkheden! Ze kunnen voor verschillende ‘scènes’ verschillend verkleed en kinderen kunnen hun eigen verhaal fotograferen en voor de toekomst bewaren.

Zie onze gehele workshop programma als PDF file. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Kunst en natuur onderwijs in mede mogelijk gemaakt door Yemanja.eu.

Wij zijn blij met de samenwerking met Collage-Centrum for Kunstonderwijs Almere, De Brede Vrije school Meergronden, Wereld school Montessori school Stad & Parkwijk

Visiting Address

Odeonstraat 580
1325 AL Almere Stad
Telephone: +31 36 5258775

IBAN NL 58 RABO 0128990678
Chamber of Commerce nr. 50226428
RSIN nr: 8226.21.502
VAT nr. 822621502

Sign up for newsletter

Affiliated with

ANBI logo