BuurT-Tuinen
Samen Kweken & Koken

Opgericht in 2010, richt Inspiratie Inc zich op iedereen die een actieve plaats in de samenleving zoekt: kinderen, jongeren, volwassenen en oudere mensen; met verschillende achtergronden, culturen, geloven, geslacht, … en/of sociale status.

We verbinden mensen, zoals bijvoorbeeld nieuwe Nederlandse gemeenschappen met een vluchtelingen achtergrond die contact maken met bedrijven of artiesten om hun basiskennis, vaardigheden en carrière te ontwikkelen. Samen als gelijke mensen creëren ze betekenisvolle bijdragen aan de ontwikkeling van de buurt.

Met steun van de gemeente Almere en het Oranje fonds werd het project “BuurT-Tuinen: Samen Kweken & Samen Koken” geboren.

Vijf buurT-Tuinen, ook wel Stadstuinen genoemd, werden gecreëerd op verscheidenene strategische lokaties in Almere, waar de permacultuur principes worden onderricht en toegepast.

De buurT-Tuinen zijn open voor iedereen die van natuur en kunst wil genieten, anderen wil ontmoeten, en de producten wil delen die in de tuin gecreëerd worden.

De tuinen dragen bij aan de bredere objectieven en visies van Almere:

  • Growing Green Cities
  • Feeding the City (Flevo campus)
  • Floriade

7 BuurT-Tuin lokaties

Iedere tuin heeft een speciale naam, met dezelfde betekenis: welkom in verschillende talen.
We zijn in 2015 en 2016 begonnen met het creëren van:

In 2017 gingen we verder met het onderhouden en uitbreiden van de bestaande tuinen en zijn we ook begonnen met de ontwikkeling van de vijfde buurT-Tuin:

Ook hebben we aan twee nieuwe concepten gewerkt voor de zesde en zevende buurT-Tuinen, die officieel aan het eind van dit jaar van start zullen gaan:

 

BUURT-TUIN ACCEPTUS

BUURT-TUIN ACCEPTUS

BuurT-Tuin Akwaaba is hernoemd naar BuurT-Tuin Acceptus. Een groeiend educatief en speels plekje voor de mensen in de buurt en vooral kinderen en gezinnen uit het vluchtelingencentrum en de nabijgelegen scholen Oli fijn en Aventurijn en Taalcentrum Almere.

Lees meer

BUURT-TUIN KHALILI

BUURT-TUIN KHALILI

Ontwerp voor Khalili met meerdere lagen, veel bloeiende planten, ingericht op de loop van de zon. De planten zijn een aanvulling op de planten die er nu al staan en zijn (als het goed is) bestand tegen wind en droogte.

Lees meer

Oranje Fonds Logo
Gemeente Almere
Triodos Foundation Logo

BuurT-Tuinen

Visiting Address

Odeonstraat 580
1325 AL Almere Stad
Telephone: +31 36 5258775

IBAN NL 58 RABO 0128990678
Chamber of Commerce nr. 50226428
RSIN nr: 8226.21.502
VAT nr. 822621502

Sign up for newsletter

Affiliated with

ANBI logo