sociaal ondernemerschap door middel van community art

Afrikadag Almere 2013

Onze bijdrage aan de Afrikadag (georganiseerd door Stichting Afrikadag Almere) kwam tot stand in samenwerking met Stichting de Vrolijkheid, de Somalische gemeenschap met Achmed Buux, zangeres Mariam Nduku en West Afrikaanse vrouwen o.l.v. Da Aïda.

Het programma bestond uit een kindertheater met als visueel hoogtepunt Mami Wata, gebaseerd op een traditioneel Ghanees verhaal met een moderne draai. Stelten loopster Hanneke Gordijn droeg een kostuum dat gemeenschappelijk gemaakt was, o.a. door bewoners van het asielzoekerscentrum onder leiding van Amal Abbass-Saal & Bertina Slettenhaar. Het verhaal, geschreven door Katja Urban, gaat over kleine Afiba, die haar papa wil terugvragen aan Mami Wata. Het verhaal werd verteld door verhalenverteller André Accord. Het publiek mocht meedoen met shakers iedere keer dat het woord ‘water’ viel, om het geluid van water na te bootsen.

Verder stonden we buiten op het veld met een eigen opstelling van de buitenkeuken waarbij we ook creatieve workshops met Kawsu Tabally, en Ilone Berndsen organiseerden. We boden een Afrikaanse eet belevenis aan met een koffieceremonie uit Eritrea en Sudan, Egyptisch/Algerijnse platte broden op open vuur, en verschillende Afrikaanse soepen o.l.v. Sandra Manintveld.

Bezoekadres

Stichting Inspiratie-Inc.
Odeonstraat 580
1325 AL Almere Stad
Tel: +31 06 39584516

IBAN NL 58 RABO 0128990678
KVK nummer 50226428
RSIN nummer 822621502

Nieuwsbrief aanmelding

Aangesloten bij

ANBI logo

ISO Certificering

ISO 9001:2015 Certificaat