Algemene informatie BostuinTafel

De BostuinTafel Coöperatie U.A. is opgericht om de culturele rijkdom van voedseldiversiteit en de gastvriendelijkheid van Nieuwe Nederlanders te delen met buurtbewoners, gemeenschappen, bedrijven en instellingen in de regio Almere, Nederland en ver daarbuiten.

 

We zijn immers allen verbonden door voedsel, want geen mens kan zonder eten. Toch staan we als wereldsamenleving toe dat velen van ons met heel weinig eten moeten leven.

Wij willen het anders

Voor onszelf, voor onze medemens, en voor hen die we moesten achterlaten. Niemand hoeft de smaakrijkdom te ontkennen van de keukens die ons vertrouwd en dierbaar zijn. Iedereen mag genieten van de culinaire pracht en diversiteit die wij naar Nederland hebben meegenomen. Voedsel is de drager van gezondheid: gezond voedsel zorgt voor een gezonde aarde, gezonde mensen met gezonde huishoudinkomsten en een gezonde economie. Daaruit volgt dat BostuinTafel een circulair perspectief hanteert. We laten ons daarin inspireren door de permacultuur principes, wat een circulair economiemodel biedt dat niet alleen mensen duurzaam voedt, maar ook de planeet respecteert. En we zijn circulair omdat voedsel mensen verenigt. Eten is er om te delen, te voeden en te vieren. Centraal in alles wat we doen staat ‘inclusief’. Voedsel maken we inclusief: met waardering voor de grond, levende en productieve natuur, de leverancier van arbeid en kwaliteit, de omgeving en elkaar. Vanuit de gastvriendelijkheidscode die ieder van ons eervol met zich meedraagt, is iedereen welkom om de tafel. Er staat altijd een extra bord klaar, voor de onverwachte en welkome gast.

We beginnen in het klein en in de nabijheid van waar we elkaar ontmoet hebben:

in Almere, met de bedoeling om het prototype wat we hier ontwikkelen toepasbaar te maken binnen Europa en ver daarbuiten. Inspiratie Inc, met reeds 8 jaar ervaring, reikt ons daarbij een helpende hand, met het gemeenschappelijke doel om als samenwerkende organisaties een betere toekomst te creëren voor ons allemaal.

Wat biedt BostuinTafel

  • Afhaalmaaltijden
  • Interactieve maaltijden met muziek op één van onze locaties
  • Of op locatie naar keuze
  • En nog veel meer…

Neem contact met ons op om samen je wensen te bespreken:
Sandra Manintveld
Tel: 06 1460 3782
Email:

Bezoekadres

Odeonstraat 580
1325 AL Almere Stad
Tel: +31 36 5258775

hier wat gegevens over kvk, btw en bankgegevens, graag toezenden

Nieuwsbrief aanmelding

Aangesloten bij

| COPYRIGHT @ 2017 INSPIRATIE-INC | HIER BYTE GEGEVENS