Opening
buurt-thuis karibu

Opening BuurT-Thuis Karibu & Gebiedscoöperatie Almere met Wethouder Tjeerd Herrema

OpeningKaribu2
OpeningKaribu1
OpeningKaribu3
OpeningKaribu4

Het BuurT-Thuis Karibu, het eerste Sustainer Home in Almere is afgelopen vrijdag 29 September feestelijk geopend als sociale woonkamer van Odeonpark in het stadshart: een fijne bijdrage in opdracht van Stichting Inspiratie Inc aan onze GROWING GREEN CITY Almere in de voorbereiding naar de Floriade.

Bestuurder Sandra Manintveld: “Karibu is een Swahili woord met de betekenis: WELKOM! Het gevoel van een warme ‘community’ staat centraal in de Odeonpark, een wijk met diverse jonge mensen in starterswoningen van Alliantie, Creative Living en Ymere. Gezamenlijk met vrijwilligers planten wij hier veel eetbare bomen, struiken en bloemen. Deze zullen gebruikt worden in de binnen en buiten BuurT-Tuin Keukens, zo dat alle wijkbewoners mee kunnen genieten van eerlijk, gezond, vers en home-made eten.”

Inspiratie inc heeft hiervoor een sociale onderneming opgezet:
De BOSTUINTAFEL Coöperatie U.A., die ook lid is geworden van de Gebiedscoöperatie Almere, een thuis en lanceringsplatvorm voor een coöperatieve samenleving en economie.
Bestuurder Onno van Bekkum, Coöperatieve Samenleving: “De coöperatie – we kenden ‘m van de boeren en tuinders – maar nu ook voor gezamenlijk sociaal ondernemende burgers. Het is een nieuwe vorm van waarde creëren waar iedereen deel aan kan hebben. En het past bij hoe we hier in Almere met elkaar willen omgaan. Ook jij kunt nu lid en mede-eigenaar worden en van diverse permacultuur trainingen genieten, die al begin November starten.”

De bostuin en diverse projecten rondom sociale cohesie met verschillenden lokale doelgroepen ontwikkelen en onderhouden wij o.a. in opdracht van de Alliantie en ism studenten van Aeres Hogeschool en Groenhorst college, Hogeschool Windesheim en andere partners.

Beheerder Moghim Hashimi: “Het BuurT-Thuis Karibu is dagelijks open als laagdrempelige ontmoetingsplek voor iedereen die actief mee wil doen: tuinieren, koken, muziek en kunst maken, Nederlandse, Engelse, Arabische taal leren, Yoga, Mediatie, met Kinderen spelen.... jij mag het zeggen: wij delen talenten en werken behoefte gericht in steun van elkaar. Gezamenlijk verlenen we ook menselijke zorg aan wie dit het meeste nodig heeft.

BuurT Thuis Karibu, Odeonstraat 580, 1325AL Almere
is gerealiseerd door Stichting Inspiratie Inc met dank aan Stichting Doen, Kansfonds, VSB fonds, 1000de vrijwillige uren en de Gemeente Almere met als doel dat iedereen welkom is en mee kan doen.

Bezoekadres

Odeonstraat 580
1325 AL Almere Stad
Tel: +31 36 5258775

hier wat gegevens over kvk, btw en bankgegevens, graag toezenden

Nieuwsbrief aanmelding

Aangesloten bij

| COPYRIGHT @ 2017 INSPIRATIE-INC | HIER BYTE GEGEVENS